:: home :: news
url: http://www.phy.bg.ac.yu

News

16.07.2012. :: Уручена помоћ за кућу породици Васић са КиМ

  Крајем јуна месеца наш колега Ђорђе Јовановић је заједно са председницом Хуманитарне организације Мајка девет Југовића из Грачанице Светланом Стевић посетио породицу Васић и у име запослених Института за физику предао прикупљену хуманитарну помоћ у износу од 885 еура у Фонд Епархије рашко-призренске за кућу породици Васић. Помоћ је прикупљена у оквиру Хуманитарне акције “Да и они добију кров над главом. Помози породици Васић са КиМ“ која је у Институту за физику организована током претходна 4 месеца.

Чланови породице Васић из Косовске Каменице су се свима пуно захвалили на прикупљеној помоћи а пре свега на великој подршци која им је пружена јер и после више од 7 месеци од када им је изгорела кућа живе као подстанари у врло скромним условима, надајући се да ће у најскорије време почети радови на њиховој новој кући.

До сада је према казивању Светлане Стевић из ХО Мајке девет Југовић од разних донатора прикупљено укупно око 5000 еура помоћи тако да још увек недостаје око 11.000 еура потребних за довршетак нове куће започете још 2004 године након земљотреса у Гњилану. Током посете, Живорад Васић, отац породице, наговестио је да постоји озбиљна спремност да ускоро и општина Косовска Каменица издвоји значајнија средства али за реконструкцију старе куће која им је оштећена у пожару. Пројекат је већ био урађен и чекало се са његовом реализацијом. Из тог разлога Светлана Стевић је прошле недеље посетила породицу Васић и људе из општине Косовска Каменица. Лепа вест је да су радови на реконструкцији оштећене куће већ кренули. Инвеститор је Општина Косовска Каменица која ће оспособити за становање први спрат. Приземље неће поправљати тако да је са породицом Васић и општином начелно договорено да средства која су до сада прикупљена у хуманитарној акцији за изградњу нове куће буду преусмерена у оспособљавање приземног дела старе куће за становање. Коначна одлука ће бити донесена када извођач радова достави понуду што очекују да ће се десити током ове недеље. Сви се надају да ће у најскорије време Васићи коначно добити свој нови (стари) дом и имати поново нормалне услове за живот што је и био основни циљ хуманитарне акције.

Фотографије које су направљене за време посете говоре много висе него било какав текст.

Више информација о Хуманитарној акцији можете погледати овде